sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Kymmenen vuoden jälkeen kuukausi äitinä!

Huomenna maanantaina tulee jo kuukausi kuluneeksi siitä kun poikamme syntyi ja olen ollut äiti! Vieläkään ei ole tottunut, että pikkumies on tullut jäädäkseen ja meistä on tullut perhe. Laskettu aika oli 16 lokakuuta, mutta täydellinen pieni poika tuli ulos jo 5 lokakuuta. Kävin Kalevalaisella jäsenkorjaajalla keskiviikkona ja lapsivedet menivät sunnuntaina. Tuolloin hoitopöydällä maatessani mahani laskeutui ja hoitaja kertoi, ettei vauva ole vielä valmis tulemaan ulos, mutta viikon sisällä tulisi ja niinhän siinä kävi.

Synnytys kesti alle 10 tuntia ja kokonaisuutena meni hyvin. Istukka ei tullut ulos itsekseen vaan se piti ottaa ulos leikkauksessa. Tuossa hötäkässä menetin verta 2.4l verta ja leikkurin jälkeen ruuminlämpöni oli 35`C! Meidän hoitohistoria oli itse asiassa luultavimmin syyllinen tähän, lääkäri kertoi, että istutus jotenkin saattaa hipaista/koskettaa istutettaessa istukka tai jotain vastaavaa. Istukka oli liuskottunut ja kiinni kalvoissa eikä siksi tullut ulos normaalisti, itse istukan toiminnassa ei ollut mitään ongelmaa. Jos/kun raskaudun uudelleen niin istukan paikkaa pitää tarkkailla tarkemmin.

Nyt opetellaan elämään pojan kanssa uutta arkea. Pakkasessa odottaa vielä kuusi alkiota, jos niille joskus saataisiin vielä käyttöä. Lopputuloksestahan kukaan ei tiedä eikä oikeastaan väliäkään, koska meillä on nyt viimeinkin, kymmenen vuoden jälkeen oma poika! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti